Man är vad man äter!

Jag är helt fascinerad av hur stark inverkan maten vi äter har på vår hälsa, både kroppen och vårt psyke!

 

Förut reflekterade jag inte speciellt över detta, eller närmare bestämt inte alls. Jag åt när jag var hungrig och för att det är gott med mat. Eftersom jag var smal behövde jag inte ens tänka på om något var osunt, jag kunde ju äta vad jag ville, eller hur..?

 

Under flera år hade jag problem med urinvägsinfektioner, och då och då svampinfektioner i underlivet. Jag gick till den ena läkaren efter den andra, men ingen kunde hjälpa mig. Från första början blev jag inte tagen på allvar, utan sedd som en psykosomatiker eller hypokondriker. Den första läkaren ryckte på axlarna och sa att "det är normalt att det svider i blåsan hos äldre kvinnor". Jag var 24 år då, kissade blod och undrade om hon hade valt rätt yrke. Under resterande år med urinvägsinfektioner förstod jag till slut att läkare och mediciner inte kunde hjälpa mig, utan att det måste ske på annat sätt.

 

Jag satte mig ner och började göra egna efterforskningar, jag ville äntligen bli frisk. Året var 2009. Under kort tid läste jag en rad faktaböcker och många artiklar på nätet som jag hoppades kunna hitta svaret i. Och det gjorde jag.

 

Vissa kostintoleranser var för min del boven i dramat, vilka försvagade min hälsa på olika plan. Ett kort tag efter min kostomställning försvann mina urinvägsinfektioner, för alltid! Många år har gått utan att jag känt av några besvär alls. Sedan dess har jag heller aldrig haft någon svampinfektion, eller andra små problem som man tror är helt normala. Bara en sådan bagatell som mjäll t.ex. är ett tecken på att kroppen inte är i balans, också det försvann spårlöst.


Vi lever bara en gång - gör det bästa av den tiden!

Då jag uppnått en sådan seger med min kostomställning, kunde jag inte släppa intresset för kost och hälsa. Jag bestämde mig för att göra slag i saken och utbilda mig till holistisk kost- och hälsorådgivare (Akademie der Naturheilkunde (Schweiz).

 

 Därefter har jag även utbildat mig till certifierad Fasta-rådgivare. Fastan är ett snabbt och enkelt verktyg att uppnå bättre hälsa. Läs gärna mer under länken "Fasta".

 

Jag är även utbildad och certifierad naturterapeut, eller Heilpraktiker som det heter på tyska. Många söker vård hos en Heilpraktiker i Tyskland, det utgör en viktig del av hela vårdsystemet och är ett strängt reglerat yrke i Tyskland. Utövare har gått en utbildning i medicin (konventionell-) och efter noggrann statlig läkarprövning får arbeta som terapeut, ställa diagnoser och behandla. Även utbildningar inom alternativa läkemetoder följer, vanligtvis har en Heilpraktiker många år av studier bakom sig. Vanliga läkemedel är inte tillåtna i denna behandling, utan en Heilpraktiker använder bl.a. naturläkemedel, akupunktur, TCM, homeopati och en rad andra metoder.  Då jag är övertygad om att kosten spelar en avgörande roll för vår hälsa ligger min tyngdpunkt på just vår näring, men även ortomolekulär medicin, fyto- och mykotherapi (växt- och svampterapi), samt fasta.

"låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat"

Hippokrates

Även om vi hyllar Hippokrates som fadern till vår moderna västerländska medicin, verkar inte mycket av hans lärdom praktiseras idag, trots att den är högaktuell. Våra utbildade läkare har väldigt lite aning, och knappt någon utbildning alls i hur maten vi äter påverkar vår hälsa, trots att 80% av våra sjukdomar sägs ha sitt ursprung i maten vi äter.

 

Fler och fler människor inser möjligheten att stärka sin hälsa genom att äta rätt. Är du en av dem? 

 

Kontakta mig gärna för mer information! I min rådgivning tar jag även hänsyn till andra aspekter, som stress, sömn, relationer, motion... allt som innefattar en holistisk kost- & hälsorådgivning helt enkelt.

 

Jag är medlem i Komplementärmedicinska Riksförbundet KMR och innehar en ansvarsförsäkring.

Vad gör jag annars?

Jag har flera år jobbat med teaterkostym i Stockholm och Göteborg, utbildade mig till modist och flyttade till Berlin 1997, där jag startade en hattaffär som jag drev under 14 år. Däremellan blev det också en film, Tito on Ice, en hel del utställningar och ett par musikvideos tillsammans med konstnären Max Andersson. Att ha dom bästa jobben i världen är lika självklart som att ge upp sin fungerande hattaffär för att följa en annan passion, nämligen kostrådgivning och naturterapi. Efter 24 härliga år i Berlin flyttade jag till en gård på södra Öland, där jag för närvarande erbjuder online rådgivning tills min praktik för behandling, fasta, rekreation och kostrådgivning är färdigrenoverad. Allt är möjligt, om man tillåter det att hända! Vill du också ha förändring? Börja nu idag!


Dela gärna!

Har du frågor?

Please enter the code:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Välkommen att boka en tid för näringsterapi, kostrådgivning eller behandling med örtmedicin eller ortomolekulär medicin! Om du har frågor innan, hör gärna av dig så hjälper jag dig vidare.


Helena Ahonen


Naturläkare (Heilpraktiker)

Terapi med kost, örter, svampextrakt, orthomolekulär medicin (kosttillskott).

Kostrådgivare

Fasta-rådgivare (hälsofasta, basisk fasta, intermitterande fasta, intervallfasta)

Vegansk kost för idrottare, mammor och barn (alla är självklart välkomna!)

 

Telefon: 076-705 50 55

E-mail: info [at] naturpraktiken-alvaret.se

 

Jag arbetar online samt gör hembesök på Öland och i Kalmar-regionen.