Kostnad för kost- & hälsocoaching

Kostrådgivning & hälsorådgivning online

Mina tjänster är delvis momspliktiga, delvis momsbefriade. Vid en allmän kostrådgivning läggs 25% moms på priset. Om kostrådgivningen och min rådgivning avser att medicinskt utreda, förebygga och behandla sjukdomar är min tjänst momsbefriad. Priserna nedan är listade utan moms. Med kursiv text  har jag räknat ut momsen för allmän kostrådgivning och tjänst som inte innefattas av momslagen. Vid frågor, hör gärna av dig.

  • Första samtal - anamnes* och individuell rådgivning: 1.100 kr. (max. 90 minuter) *1375 kr inkl. moms.
  • Följdsamtal: 600 kr. (max. 60 min.) *750 kr inkl. moms.
  • Följdsamtal: 300 kr. (max. 30 min.) *375 kr. inkl. moms.
  • Fasta- och kostrådgivning med sammanfattning och planer: 1.900 kr. (Paket 3 möten: 2x 60 minuter, 1x 30 minuter). *2375 kr. inkl. moms.
  • Fermentering - vägledning online: 350 kr. inkl. moms (max. 60 minuter)

* Anamnes betyder att vi går igenom din sjukdomshistoria för att hitta samband med dina nuvarande besvär, alternativt går vi igenom tidigare strategier du har haft för att uppnå de mål du söker.

Betalning sker via faktura/banköverföring och betalas inom 7 dagar, alternativt via Swish eller PayPal. Kostrådgivning ingår i Friskvårdsbidraget.

 

I första samtalet går vi igenom din hälso-historia, dina kostvanor och din målsättning. Jag ger dig råd hur du kan ändra din kost, och går även in på andra teman som t.ex. träning, avslappning etc.

 

En sammanfattning & plan ingår i det första samtalet. Efter vårt samtal skickar jag en liten sammanfattning om det vi pratade om. Mina rekommendationer är listade i planen på ett strukturerat sätt, så du lätt kan se vad jag föreslår till frukost, som mellanmål osv. Planen ger förslag och pekar på det du bör fokusera på. Den innehåller inga exakta rätter till lunch eller middag som du måste följa, då jag tycker att detta gör klienten mer inskränkt i sin vardag, dock får du en del recept som du kan välja bland. Meningen är att du med din nya kunskap självständigt ska kunna välja det som du gillar bäst, fast avvägt och med bättre råvaror!

 

Jag rekommenderar vid behov även kosttillskott, teer och annat som kan påverka din hälsa eller prestation positivt. Vid behov tipsar jag också att gå till din vårdcentral och ta vissa prover, som kanske glömts bort eller ignorerats vid tidigare läkarundersökningar.

 

Jag rekommenderar minst två samtal, men vid en mer allmän kostrådgivning kan också ett samtal räcka till. Efter första samtalet kan jag avgöra ditt behov bättre och ger dig en rekommendation, men i slutändan avgör du hur många möten du anser att du behöver.

 

Om du vill genomföra en hälsofasta eller prova på intermitterande- eller intervallfasta, ber jag dig att höra av dig innan för ett kortare samtal via telefon. Inte alla kan eller ska fasta, en avgiftning kan vara extremt belastande för kroppen, speciellt om den görs på fel sätt. Ibland behövs en annan strategi innan man kan sätta igång en fasta. Vilken metod som är bäst för dig kommer vi också att prata om. Tveka inte att kontakta mig!

 

Vid vägledning i fermentering så behandlas inga personliga besvär eller önskemål som har med en kostomställning eller din hälsa att göra, utan är enbart till för att hjälpa dig lyckas med att fermentera grönsaker. Jag skickar recept, eller om du har ett liggandes som du gärna vill prova på, så förklarar jag (muntligt) via onlinesamtal hur du går tillväga. Jag kan även visa bilder för bättre förståelse.

 

Har du frågor? Kontakta mig gärna! Ha förståelse för att frågor som egentligen handlar om en kostrådgivning bara besvaras under ett betalt coachingsamtal. Välkommen!


Dela gärna! Tack!

Har du frågor?

Please enter the code:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Välkommen att boka en tid för näringsterapi, kostrådgivning eller behandling med örtmedicin eller ortomolekulär medicin! Om du har frågor innan, hör gärna av dig så hjälper jag dig vidare.


Helena Ahonen


Naturläkare (Heilpraktiker)

Terapi med kost, örter, svampextrakt, orthomolekulär medicin (kosttillskott).

Kostrådgivare

Fasta-rådgivare (hälsofasta, basisk fasta, intermitterande fasta, intervallfasta)

Vegansk kost för idrottare, mammor och barn (alla är självklart välkomna!)

 

Telefon: 076-705 50 55

E-mail: info [at] naturpraktiken-alvaret.se

 

Jag arbetar online samt gör hembesök på Öland och i Kalmar-regionen.