Chokladmousse de luxe

Helena Ahonen, kostrådgivning, vegan efterrätt, chokladmousse recept
chokladmousse, rå, vegan och himmelskt god!

De flesta gillar att äta något sött då och då, och tillhör du chokladälskarna, så måste du bara pröva på det här receptet! Den här chokladmoussen är faktiskt så sund att du kan äta den utan dåligt samvete, till och med till frukost... :)  

Mitt chokladmousserecept går lika snabbt att laga som att äta upp, och övertygar även skeptiker till sund kost och vegana rätter. Berätta först efteråt vad den innehåller, de flesta brukar bli förvånade!

Chokladmousse de luxe - Recept

för 2 personer. Vegan, nästan 100% råkost.

 

 

2 mogna bananer

1 avokado

2 msk kokosolja (nativ, kallpressad, ekologisk)

1/2 apelsin

3 msk kakaopulver (utan socker eller tillsatser)

1-2 msk kakaosmör

1/2 tsk mald vanilj

1-3 msk växtmjölk eller vatten (kan uteslutas)

1 nypa salt (havs- eller bergssalt)

Tillredning:

 

Skala bananerna och avokadon, ta bort kärnan och dela allt i mindre bitar. Låt kakaosmöret smälta försiktigt i en kastrull. Pressa apelsinen. Mixa alla ingredienser med en handmixer tills massan blir krämig. Tillsätt ev. växtmjölk eller vatten för att få den konsistens du vill ha. Om man låter chokladmoussen stå i kylskåpet ett par timmar stelnar den till litegrann.

Toppa med kokosflarn eller -flingor, nötter eller bär, eller ät moussen som den är.Ersätt istället för att avstå

Vid en kostomställning tror många att man måste sluta äta vissa saker, vilket ju till viss del stämmer, men ändå är det helt fel tänkt... "men vad ska jag äta då?" är ett vanligt uttalande, t.ex. vid intoleranser eller andra besvär som kräver en kostomställning. Men det handlar ju inte om att avstå, utan om att hitta bättre alternativ! Den här chokladmoussen t.ex. innehåller inget socker, inga mjölkprodukter (djur-), konserveringsämnen, dåliga fetter eller gelatin (från ko eller gris). Ändå, eller just därför, är den här chokladmoussen himmelskt god och levererar dessutom vitaminer, mineraler och bra fetter som kroppen behöver, om man vill vara frisk 


Behöver du hjälp med att ställa om kosten? Jag arbetar som certifierad kostrådgivare och kan hjälpa dig med en individuell kostplan.

Please enter the code:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Välkommen att boka en tid för näringsterapi, kostrådgivning eller behandling med örtmedicin eller ortomolekulär medicin! Om du har frågor innan, hör gärna av dig så hjälper jag dig vidare.


Helena Ahonen


Naturläkare (Heilpraktiker)

Terapi med kost, örter, svampextrakt, orthomolekulär medicin (kosttillskott).

Kostrådgivare

Fasta-rådgivare (hälsofasta, basisk fasta, intermitterande fasta, intervallfasta)

Vegansk kost för idrottare, mammor och barn (alla är självklart välkomna!)

 

Telefon: 076-705 50 55

E-mail: info [at] naturpraktiken-alvaret.se

 

Jag arbetar online samt gör hembesök på Öland och i Kalmar-regionen.