Detta recept på bananbröd är vegant, utan socker eller jäst och glutenfritt om du använder glutenfria havregryn. Ta bort nötterna om du är allergisk mot dessa. För att variera receptet kan du använda 50 ml kokosflingor, 1 msk apelsinskal, 1/2 tsk kardemumma eller andra ingredienser som lägger till en speciell karaktär. Eftersom sötningsmedlet bara kommer från hela frukter är det bättre för diabetiker och personer med högt kolesterolvärde. Om du vill kan du naturligtvis ta bort eller lägga till dadlarna.
Recept bananbröd

vegan, utan socker eller jäst, glutenfri, laktosfri.
40 g dadlar
40 g valnötter
3 mogna bananer
150 ml växtbaserad mjölk
50 ml kokosolja (native)
220 g / 5 dl havregryn (glutenfria om det behövs)
70 g / 1,5 dl bovetemjöl
3 tsk psylliumskal
1 tsk kanelpulver
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Kokosfett för bakformen
Förberedelser:
- Hacka dadlar och valnötter.
- Mosa bananer med en gaffel och lägg till dadlarna och nötterna.
- Rör sedan i kokosolja och växtmjölk.
- Blanda havregryn, bovetemjöl, psylliumskal, kanel och vanilj med bakpulvret.
- Blanda de torra ingredienserna väl med banansmeten.
- Häll den färdigblandade degen i en kokosoljad bakform och baka i ugnen vid 170 grader i ca 45 minuter.
- Använd en träpinne eller en gaffel för att testa om bananbrödet är färdigbakat. Ät inte hela kakan på en gång ...: D Smaklig måltid!
